Statuten


Statuten

KONINKLIJKE BELGISCHE CLUB VOOR DALMATISCHE HONDEN -
CLUB ROYAL BELGE DU DALMATIEN vzw-asbl" afgekort "KBCDH-
CRBD” vzw-asbl

Adres van de zetel: Waterlozeweg 65, 3680 Neeroeteren - Ondernemingsnummer: 0466 723 121

NAAM EN ZETEL


De Algemene Vergadering stelt de statuten als volgt vast:


Artikel 1:
De Vereniging draagt de naam "KONINKLIJKE BELGISCHE CLUB VOOR DALMATISCHE
HONDEN - CLUB ROYAL BELGE DU DALMATIEN vzw-asbl" afgekort "KBCDH-CRBD vzw-
asbl" en is gevestigd in het Vlaams Gewest


Artikel 2:
De Vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (K.K.U.S.H.)
onder het nummer 589, waarvan zij de herzieningsovereenkomst van het traktaat van 6 januari 1908 erkent. Zij aanvaardt de huidige en toekomstige reglementen en verplicht zich hieraan te
gehoorzamen.


DOEL EN VOORWERP


Artikel 3:
De Vereniging heeft tot doel liefhebbers en fokkers van Dalmatische honden nader tot elkaar te
brengen, de liefhebberij voor dit ras in België te bevorderen en te waken tegen handelingen die de kwaliteit van het ras zouden kunnen schaden. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door als voorwerp volgende activiteiten (niet limitatieve lijst) te organiseren:

  1. deskundige voorlichting te geven aan haar leden bij aankoop, import, dekking en bij alles wat de fokkerij van Dalmatische honden betreft.
  2. het houden van vergaderingen en lezingen.
  3. het geven van cursussen op kynologisch gebied.
  4. het bevorderen van de goede opvoeding van de Dalmatische hond.
  5. het inrichten en steunen van clubmatchen en tentoonstellingen.
  6. alle wettige middelen aan te wenden die voor het bereiken van dit doel bevorderlijk zijn, mits niet in strijd met de standregelen en de bijzondere reglementen van de K.K.U.S.H.
  7. Organiseren van diverse activiteiten, welke betrekking hebben op het ras, om de leden nader tot elkaar te brengen.
  8. enzo….

DUUR


Artikel 4:
De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN


Artikel 5:
Het aantal effectieve leden van de Vereniging is onbeperkt, maar mag nooit minder dan twee
effectieve leden bedragen. Als in de statuten en reglementen gesproken wordt over “leden” betreft het hier effectieve leden, zo niet wordt dit specifiek vermeld.


Artikel 6:

  1. De Vereniging bestaat uit effectieve leden en aangesloten leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden. Aangesloten leden hebben geen stemrecht, maar mogen aanwezig zijn op de Algemene Vergaderingen en deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Aangesloten leden worden na 2 jaar onafgebroken lidmaatschap erkend als effectieve leden.
  2. Er zijn drie categorieën aangesloten leden:
    1. steunende leden zijn diegenen die de Vereniging steunen met een jaarlijkse bijdrage die hoger is dan het bedrag van het lidmaatschap.
    2. ereleden worden, op voorstel van het Bestuursorgaan, door de Algemene Vergadering benoemd met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de stemgerechtigde leden op grond van het feit dat zij zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vereniging. Zij zijn vrijgesteld van de jaarlijkse bijdrage.
    3. De gewone leden die aangesloten zijn bij de vereniging
  3. Effectieve leden en aangesloten leden dienen te hebben voldaan aan de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage.

Artikel 7:
Diegene die effectief lid of aangesloten lid wil worden, brengt daarvan de verantwoordelijke van de ledenadministratie van de Vereniging schriftelijk op de hoogte onder opgave van naam, voornaam, geboortedatum en volledig adres, telefoonnummer en emailadres. Het Bestuursorgaan kan deze aanvraag, zonder motivatie naar de aanvrager toe, weigeren.
De lijst der kandidaat-leden wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt via het clubnieuws. Eventuele bezwaren tegen deze kandidaat-leden dienen binnen de 14 dagen na publicatie toe te komen op het secretariaat en worden door het Bestuursorgaan onderzocht. Het kandidaat-lid wordt schriftelijk van de beslissing van het Bestuursorgaan op de hoogte gebracht.


EINDE VAN HET LIDMAATSCHAP


Artikel 8:
Het lidmaatschap eindigt door:

  1. overlijden.
  2. schriftelijke ontslagname door het lid aan de Secretaris
  3. wanbetaling lidmaatschapsbijdrage.
  4. bewuste handelingen strijdig met de statuten, reglementen of besluiten van de Vereniging zoals voorzien in artikel 10 van deze statuten.

Artikel 9:
Bij niet nakomen van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor 15 april door een reeds aangesloten lid, wordt het betrokken lid ambtshalve uitgesloten. Nieuwe leden kunnen zich elk moment aansluiten. Indien een nieuwe leden zich aansluiten na 1 oktober zijn ze automatisch lid voor het huidige en volgende jaar.


Artikel 10:
Bij het niet naleven van de reglementen door een effectief of aangesloten lid, of wanneer een
effectief of aangesloten lid de Vereniging in opspraak brengt, kunnen door het Bestuursorgaan strafbepalingen uitgesproken worden. Het Bestuursorgaan mag echter geen strafbepalingen
uitspreken zonder dat de belanghebbende werd uitgenodigd zich te verdedigen. Elk lid, getroffen
door een strafbepaling waarvan de uitwerking zich beperkt tot de kring van de Vereniging, heeft het recht, als hij meent dat de beslissing tegen hem genomen de stand regels niet eerbiedigt, in hoger beroep te gaan bij de Kynologische Raad van de K.K.U.S.H. Dit beroep is in elk geval ontvankelijk indien de Vereniging de uitbreiding van de strafbepaling aanvraagt tot gans de K.K.U.S.H. De persoon die door de strafbepaling wordt getroffen zal hiervan per aangetekend schrijven verwittigd worden en zal op dezelfde manier van zijn recht op hoger beroep in kennis worden gesteld. Het Bestuursorgaan kan een lid tijdelijk schorsen. Definitieve uitsluiting als lid van de Vereniging wordt, behalve in het geval voorzien in Art 9, door de Algemene Vergadering uitgesproken (zie Art 35). Aangesloten leden kunnen definitief geschorst worden door het Bestuursorgaan.


RECHTEN EN VERPLICHTINGEN


Artikel 11:
Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage wordt jaarlijks vastgelegd door het Bestuursorgaan maar zal niet meer bedragen dan 250 Euro. Het Bestuursorgaan bepaalt op welke wijze en op welke datum uiterlijk aan de financiële verplichtingen dient voldaan te zijn. Alle op invordering van gelden vallende kosten, komen voor rekening van de betrokkene. De invordering van gelden met buitengewone middelen, zoals door tussenkomst van een incassobureau of deurwaarder, geschiedt na een dergelijk besluit door het Bestuursorgaan.


Artikel 12:
Bestuurders, de webmaster, de redacteur van het clubboekje zullen bij hun aanstelling een document voor afstand van eventuele auteursrechten ondertekenen. Elk lid, zowel effectief als aangesloten, dat in het kader van vrijwilligerswerk voor de club een handeling zou stellen die zou kunnen vallen onder de auterswetgeving zal eenzelfde document ondertekenen.


Artikel 13
Alle Bestuurders en leden (effectief en aangesloten) zullen erover waken dat, wanneer ze belast zijn met het uitgeven van eender welk document, mail, flyer, websitepagina, clubblad, publicatie, .. de volgende gegevens vermeld worden : KBCDH vzw – CRBD asbl – Waterlozeweg 65, 3680
Neeroeteren - Ondernemingsnummer: 0466 723 121- www.dalmat.be – info@dalmat.be


BESTUURSORGAAN


Artikel 14:
De Vereniging wordt bestuurd door het Bestuursorgaan. Verder in deze statuten en in alle
documenten van de Vereniging zal de term “het Bestuur” terugslaan op het Bestuursorgaan. Het
Bestuur van de Vereniging bestaat uit ten minste drie leden. Hun mandaat geldt voor vier jaar.
De Bestuurders worden benoemd en afgezet door de Algemene Vergadering. Indien de fokcommissie niet vertegenwoordigd is binnen het Bestuur, stelt het Bestuur één van haar
leden aan als lid van de fokcommissie. Om de vier jaar zijn de bestuurdersfuncties vacant en worden onderling in het bestuur verdeeld. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het einde van het lidmaatschap van een bestuurder houdt ook het einde van de bestuurdersfunctie in.

 

Nieuwe kandidaat - bestuurders dienen minstens twee boekjaren, onafgebroken effectief lid te zijn van de vereniging.
Nieuwe kandidaat - bestuurders richten hun kandidatuur aan het secretariaat in de maand december en ten minste twee weken voor de algemene vergadering.

 

Artikel 15:
Als in de loop van een mandaat een plaats van Bestuurder vrij komt, hebben de overige Bestuurders het recht, na overleg en met een 2/3 meerderheid van stemmen, een voorlopige Bestuurder aan te duiden. Een definitieve verkiezing zal dan plaatsvinden op de eerstvolgende Algemene Vergadering, volgens de modaliteiten voorzien in Art 33. Een Bestuurder die onder deze voorwaarden benoemd en verkozen is, voleindigt het mandaat van diegene die hij vervangt.

 

Artikel 16:
Bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door een aangetekende brief te richten aan de Secretaris van de Vereniging. Dit ontslag gaat in op de datum, voorgesteld door de Bestuurder, rekening houdend met het feit dat het ontslag moet bekrachtigd worden op de eerstvolgende vergadering van het Bestuur. Als er geen specifieke ontslagdatum vermeldt staat in de brief, gaat dit ontslag, indien aanvaard, in op de dag na de eerstvolgende vergadering van het Bestuur. Het ontslag, of de weigering ervan, zal aan de betrokken Bestuurder gemeld worden door een aangetekende brief. Bestuurders die over een heel werkjaar driemaal zonder motivering (schriftelijke – per brief of email), met uitzondering van overmacht, afwezig geweest zijn op een vergadering van het Bestuur, worden beschouwd ontslagnemend te zijn.
Het Bestuur kan een Bestuurder, bij zware fout, zijn bevoegdheden ontnemen tot de eerstvolgende Algemene Vergadering. Deze beslissing moet unaniem genomen worden (het betreffend lid heeft geen stemrecht). De Algemene Vergadering beslist in laatste instantie en dit besluit is bindend.


Artikel 17:
Het Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet toebehoren aan de Algemene
Vergadering, en staat in voor de uitvoering van de beslissingen van de Algemene Vergadering.
Het Bestuur kan zich voor de uitvoering van zijn taak laten bijstaan door adviseurs of commissies.
Deze worden aan de Algemene Vergadering bekend gemaakt.
De adviseurs of leden van de commissies worden benoemd door het Bestuur. Zij worden afgezet
door de gezamenlijke vergadering van het Bestuur en de betreffende commissie, dit door schriftelijke stemming met een 2/3 meerderheid van stemmen.
De Vereniging heeft een kascommissie die bestaat uit twee leden die niet tot het Bestuur horen en benoemd worden door de Algemene Vergadering. Jaarlijks treedt één lid af. De maximale zit duur van een lid is dus twee jaar. Kandidaturen voor deze kascommissie worden gesteld tijdens de Algemene Vergadering.
.
DAGELIJKS BESTUUR


Artikel 18:
Het Bestuur kiest uit haar verkozen leden minstens een Voorzitter, eventueel een Ondervoorzitter, een Secretaris, eventueel een tweede Secretaris, en een Penningmeester voor een periode van vier jaar of tot een wijziging binnen het Dagelijks Bestuur.
De leden van het Dagelijks Bestuur worden schriftelijk verkozen door de leden van het Bestuur bij gewone meerderheid van stemmen, zijnde meer ja dan neen stemmen.


Artikel 19:
Als door omstandigheden, één van de verkozen leden zijn ambtstermijn niet kan voleindigen, wordt er onder de leden van het Bestuur een nieuw Dagelijks Bestuur verkozen tot het einde van deze ambtstermijn. Beëindiging van het mandaat: om de vier jaar zijn de Bestuurdersfuncties in het Dagelijks Bestuur vacant. Uittredende Bestuurders zijn herkiesbaar. Het einde van het lidmaatschap van een Bestuurder houdt ook het einde van de Bestuurdersfunctie in.
Leden van het Dagelijks Bestuur kunnen vrijwillig ontslag nemen door een aangetekende brief te
richten aan de Secretaris van de Vereniging. Dit ontslag gaat in op de datum, voorgesteld door de
Bestuurder, rekening houdend met het feit dat het ontslag moet bekrachtigd worden op de
eerstvolgende vergadering van het Bestuur. Indien er geen specifieke ontslagdatum vermeldt staat in de brief, gaat dit ontslag, indien aanvaard, in op de dag na de eerstvolgende vergadering van het Bestuur. Het ontslag, of de weigering ervan, zal aan de betrokken Bestuurder gemeld worden door een aangetekende brief.

Leden van het Dagelijks Bestuur, die over een gans werkjaar driemaal zonder motivering
(schriftelijke), behoudens overmacht, afwezig geweest zijn op een vergadering van het Dagelijks
Bestuur, worden beschouwd ontslagnemend te zijn. Het Bestuur kan een lid van het Dagelijks Bestuur, bij zware fout, zijn bevoegdheden ontnemen tot de eerstvolgende Algemene Vergadering. Deze beslissing moet unaniem genomen worden (het betreffend lid heeft geen stemrecht). De Algemene Vergadering beslist in laatste instantie en dit besluit is bindend.


Artikel 20:
Het Dagelijks Bestuur is gelast met de uitvoering van de beslissingen van het Bestuur, handelt alle lopende zaken af en treedt, in naam van de Vereniging, in dringende gevallen op. Het Dagelijks Bestuur geeft verantwoording van de door hem genomen acties op de eerstvolgende
vergadering van het Bestuur.


VERANTWOORDELIJKHEDEN BINNEN HET BESTUUR EN HET DAGELIJKS BESTUUR


Artikel 21:
De Voorzitter van het Bestuur leidt de vergaderingen van het Bestuur, het Dagelijks Bestuur en de Algemene Vergaderingen. Hij regelt de volgorde van de behandeling van zaken op de diverse
vergaderingen en zorgt voor een strikte handhaving van de statuten en het huishoudelijk reglement.


Artikel 22:
De OnderVoorzitter staat de Voorzitter bij bij het uitoefenen van zijn taken. Hij vervangt de
Voorzitter indien deze belet is zijn taken uit te voeren.


Artikel 23:
De Secretaris voert de correspondentie van de Vereniging, houdt hiervan kopie en brengt hierover verslag uit op elke vergadering van het Bestuur.


Artikel 24:
De tweede Secretaris staat de Secretaris bij bij het uitoefenen van zijn taken.


Artikel 25:
De Penningmeester is verantwoordelijk voor de gelden, geldmiddelen en ledenadminsitratie van de Vereniging. Hij zorgt voor het invorderen van de lidgelden en houdt van alle, door de Vereniging aanvaarde leden, een ledenregister bij.


VERTEGENWOORDIGING


Artikel 26:
Voor handelingen waarvan de waarde 1.250 Euro niet overschrijdt is de handtekening van de
Voorzitter of Secretaris of Penningmeester voldoende. Voor handelingen welke de waarde van 1.250 Euro overschrijdt, is de Vereniging ten aanzien van derden slechts gebonden door de handtekening van de Penningmeester en een tweede lid van het Dagelijks Bestuur.


Artikel 27:
De leden van het Dagelijks Bestuur, zijn volmachthouder van de spaarrekeningen en de
bedrijfsrekeningen van de Vereniging.


VERGADERINGEN VAN HET BESTUUR


Artikel 28:
De Voorzitter bepaalt waar en wanneer een vergadering van het Bestuur zal worden gehouden en is verplicht deze bijeen te roepen op vraag van ten minste twee Bestuurders. Minimum 1 week op voorhand stelt de Voorzitter, in samenspraak met de andere leden van het Bestuur, de agenda vast en is verplicht een onderwerp op de agenda te plaatsen op verzoek van één der Bestuurders. Het Bestuur kan slechts geldig beraadslagen voor zover minimum de helft van de Bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Schriftelijke besluitvorming is niet toegelaten.
Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, zijnde meer ja dan neen
stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, met uitsluiting van de afwezigen, van de nietige stemmen en van de onthoudingen. Bij gelijkheid van stemmen heeft de Voorzitter de
beslissende stem. Een bestuurder die bij een punt van de agenda een belangenconflict heeft of meent te hebben, neemt niet deel noch aan de beraadslaging en noch aan de stemming over dit punt. Dit wordt expliciet in de notulen van de vergadering vermeld. De Secretaris houdt notulen bij van de vergadering. De notulen zullen, wanneer een beslissing niet unaniem was, expliciet vermelden welke bestuurder niet akkoord was. De motivering van het niet akkoord zijn, zal eveneens vermeld worden. De notulen zullen getekend worden door de Voorzitter en de Bestuurders die erom verzoeken.


ALGEMENE VERGADERINGEN


Artikel 29:

  1. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:
    • het wijzigen van de statuten;
    • het benoemen en het afzetten van de Bestuurders;
    • het benoemen en het afzetten van de commissarissen
    • het bepalen van de bezoldiging van de Bestuurders en de commissarissen ingeval een bezoldiging wordt toegekend;
    • de kwijting aan de Bestuurders en de commissarissen, alsook in voorkomend geval, het instellen van een verenigingsvordering tegen de bestuurders en/of de commissarissen;
    • de omzetting van de VZW in een IVZW, een coöperatieve vennootschap erkend als sociale onderneming of in een erkende coöperatieve vennootschap sociale onderneming;
    • het goedkeuren van de jaarrekening en de begroting;
    • het vrijwillig ontbinden van de Vereniging;
    • het uitsluiten van een lid.
    • het doen of aanvaarden van een inbreng om niet van een algemeenheid;
    • alle gevallen waarin de wet of de statuten dat vereisen.
  2. Er bestaan twee soorten Algemene Vergaderingen:
    • De jaarlijkse Algemene Vergadering
      1. wordt door het Bestuur bijeengeroepen in de loop van het eerste kwartaal, op een plaats door het Bestuur te bepalen
      2. heeft alle bevoegdheden vermeld in Artikel 29 Par 1
      3. zij wordt ten minste vijftien kalenderdagen voor de voorziene datum, per mail, bijeengeroepen. Bij de opoeping zal de agenda meegestuurd worden. Alle wettelijk aan de Algemene vergadering voor te leggen stukken zullen kosteloos ter beschikking gesteld worden aan de erom vragende leden. Tijdens de vergadering kunnen geen agendapunten meer bijgevoegd worden.
    • b. Bijzondere Algemene Vergaderingen:
      1. kunnen belegd worden zo dikwijls het Bestuur dit nodig acht of wanneer één vijfde van het aantal leden daartoe een met reden omkleed schriftelijk verzoek doet. In dit laatste geval schrijft het Bestuur een Bijzondere Algemene Vergadering voor, binnen de veertig dagen volgend op het verzoek
      2. Ten minste eenentwintig dagen vooraf stelt het Bestuur de leden in kennis van de dagorde van de te houden Bijzondere Algemene Vergadering. De Bijzondere Algemene Vergadering heeft slechts bevoegdheid in de materies die vermeld worden op de dagorde waarvoor ze trouwens bijeengeroepen werd.

Artikel 30:
Ieder effectief lid heeft één stem. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten
vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid, voorzien van een geschreven volmacht.
Niemand mag nochtans meer dan één effectief lid vertegenwoordigen bij volmacht.


Artikel 31:
Het Bestuur legt jaarlijks het jaarverslag en de rekeningen van het voorbije jaar voor ter goedkeuring aan de jaarlijkse Algemene Vergadering. Na de goedkeuring van het jaarverslag en de rekening geeft de jaarlijkse Algemene Vergadering formeel kwijting aan het Bestuur.
De besluiten van de jaarlijkse en bijzondere Algemene Vergadering worden via of met het
clubnieuws aan leden en derden medegedeeld.


Artikel 32:
Op schriftelijk verzoek van de leden kunnen punten op de agenda van de jaarlijkse Algemene
Vergadering worden geplaatst, mits zulk verzoek wordt ontvangen ten minste één maand voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. Elke aanvraag die ondertekend is door 1/20 van de stemgerechtigde leden moet steeds op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering geplaatst worden.

 

Artikel 33:
Alle besluiten van de Algemene Vergadering, behalve statutenwijzing, ontbinding van de
Vereniging, aanvaarding van een erelid en uitsluiting van een lid (effectief) worden genomen bij
gewone meerderheid van stemmen, zijnde meer ja dan neen stemmen. van de aanwezige of
vertegenwoordigde leden, met uitsluiting van de afwezigen, van de nietige stemmen en van de
onthoudingen. Bij gelijkheid van stemmen heeft de Voorzitter de beslissende stem.
Over personen wordt steeds gestemd ongeacht het aantal kandidaten en dit altijd schriftelijk. Heeft bij stemming over personen niemand de volstrekte meerderheid verkregen, dan vindt een tweede stemronde plaats tussen de twee personen die de meeste stemmen verkregen.
Over zaken wordt mondeling gestemd, tenzij de Algemene Vergadering anders besluit. Bij gelijkheid van stemmen over zaken, wordt het voorstel opnieuw op de agenda van een volgende Algemene Vergadering geplaatst. Als de stemmen dan weer gelijk zijn, wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.


STATUTENWIJZIGING


Artikel 34:
Deze statuten kunnen door de Algemene Vergadering worden gewijzigd met een meerderheid van ten minste twee derde van de stemmen, zonder rekening te houden met onthoudingen. Hierbij dienen ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.
Zijn de vereiste twee derde van het aantal leden niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan zal een
tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen ten minste vijftien dagen later. Op deze
tweede Algemene Vergadering kunnen deze statuten dan gewijzigd worden met een twee derde
meerderheid van de stemmen zonder rekening te houden met onthoudingen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.
Als de statuutswijziging de aanpassing van het doel of het voorwerp van de verenging betreft, blijven de voorwaarden voor het aanwezigheidsquorum van toepassing maar is evenwel een meerderheid van vier vijfde van de uitgebrachte stemmen nodig, onthoudingen worden ook hier niet meegerekend, nodig. Een statutenwijziging dient medegedeeld aan de K.K.U.S.H. en is slechts geldig na publicatie in het Staatsblad.
Een voorstel tot statutenwijziging dient ten minste vijftien dagen voor de vergadering schriftelijk aan alle leden bekend gemaakt te worden en dit in de exacte woorden zoals de wijziging wordt
voorgesteld.


UITSLUITING VAN EEN LID (effectief)


Artikel 35:
De uitsluiting van een lid, behalve in het geval voorzien in Art 9, of een Bestuurder, wordt beslist
volgens dezelfde procedure als voor een statuutswijziging. Het betrokken lid moet gehoord worden.


ONTBINDING VAN DE VERENIGING


Artikel 36:
De ontbinding van de Vereniging wordt beslist op de Algemene Vergadering met een 4/5
meerderheid van de stemgerechtigde leden en volgens dezelfde procedure wat betreft aanwezigheid als een statuutswijziging. Bij ontbinding van de Vereniging worden de bezittingen bij een gewone meerderheid van stemmen, aan een andere Belgische kynologische Vereniging, welke niet hetzelfde ras vertegenwoordigd, aangeboden.


INTERN REGLEMENT


Artikel 37:
Het is mogelijk verrichtingen die in deze statuten niet voorzien zijn, vast te leggen in een intern
reglement dat wordt vastgelegd door het Bestuur. De geldende versie van dit reglement is de versie 2023.


ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN


Artikel 38:
In gevallen waarin het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) of deze statuten niet voorzien, of bij geschil over de toepassing ervan, wordt in spoedeisende gevallen een beslissing genomen door het Bestuur.


Van deze statuten zijn vertalingen gemaakt; de Nederlandse versie is bindend.